Πολιτισμός

Τρεις τραγωδίες στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης

Off

Στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, ανακοινώνει πως έχει ξεκινήσει η προπώληση εισιτηρίων για τις παραστάσεις «Ίων» του Ευριπίδη, «Αντιγόνη» του Σοφοκλή και «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» του Ευριπίδη στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης. Το πρόγραμμα είναι: 

– 29 Ιουλίου:

Το έργο «Ίων» του Ευριπίδη, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη, ανεβαίνει στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης, τη Δευτέρα 29 Ιουλίου στις 21.00, από το Θέατρο Άλφα – Ιδέα. Τον Ίωνα και 7 ακόμα ρόλους, ερμηνεύει ο περσινός νικητής του Βραβείου «Δημήτρης Χορν», Κωνσταντίνος Μπιμπής. Στο ρόλο της Κρέουσας η Δήμητρα Χατούπη. Μαζί τους, δημιουργώντας ένα ζωντανό ηχοτόπιο, ο κορυφαίος μουσικός κρουστών Νίκος Τουλιάτος.

Τιμές εισιτηρίων: 14 ευρώ κανονικό και 10 ευρώ μειωμένο.

– 3 Αυγούστου:

Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, ανεβαίνει στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης, το Σάββατο 3 Αυγούστου στις 21.00, σε μετάφραση Δημήτρη Δημητριάδη και σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου, από την «Ομάδα Σημείο Μηδέν». Παίζουν οι ηθοποιοί: Έβελυν Ασουάντ, Κωνσταντίνος Γώγουλος, Έλλη Ιγγλίζ, Ανδρομάχη Φουντουλίδου, Γιάννης Γιαραμαζίδης, Ρόζυ Μονάκη, Στέλιος Θεοδώρου – Γκλίναβος.

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ.

– 7 Αυγούστου:

Το έργο «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, ανεβαίνει στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης την Τετάρτη 7 Αυγούστου στις 21.00, από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας (ΚΘΒΕ) σε νέα μετάφραση Παντελή Μπουκάλα και σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού. Η Ανθή Ευστρατιάδου που τιμήθηκε με το 11ο «Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη» για την θεατρική περίοδο 2016 θα ερμηνεύσει το ρόλο της Ιφιγένειας. Παίζουν: Γιώργος Γλάστρας (Αγαμέμνων), Γιώργος Καύκας (Πρεσβύτης), Νικόλας Μαραγκόπουλος (Μενέλαος), Θανάσης Ραφτόπουλος (Αχιλλέας), Χρίστος Στυλιανού (Αγγελιοφόρος), Μαρία Τσιμά (Κλυταιμήστρα).

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ κανονικό και 10 ευρώ μειωμένο.

Προπώληση εισιτηρίων για όλες τις παραστάσεις: Κιόσκι Κεντρικής Πλατείας (12.00-15.00 και 19.00-21.30).

Πληροφορίες: Γραφεία ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (Παπάζογλου 5 – Αρχοντικό Πυρσινέλλα, τηλ. 2651025670, ώρες γραφείου). 

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ